FUE saç ekimi sonrası saç yıkaması nasıl yapılır?

2
3688

Saç ekimi ameliyatı sonrası birinci gün bandaj çıkartılır. Eğer saçlarınızı siz kendiniz yıkayacaksanız uzmanlar üçüncü gün yıkamaya başlamanızı tavsiye ediyor. Ama uzmanlarda tarafından yıkanmasını isterseniz saç ekimi ameliyatı sonrası birinci gün yıkama işleminiz başlar.

İlk olarak size tavsiye edilen losyon dikkatli bir şekilde saç ekimi yapılan bölgeye dökülür ve hafifçe bastırarak sadece dokunma hareketleri yapılarak dağıtılır. Sakın sürtme hareketi yapmayın.

Ortalama olarak 30 dakika bekletildikten sonra ılık su ile bu losyon akıtılıp size tavsiye edilen şampuanı uygulayarak yine sürme hareketi yapmadan dikkatli bir şekilde ılık su ile saçlar durulanır.

Saç kurutma makinesinin ılık veya soğuk bölümü ile uzaktan kurutulur.

Bu yıkama işlemi yaklaşık 7 – 10 gün boyunca günde bir kez olmak üzere tekrarlanmalıdır.

Yedinci günden itibaren kabukların daha iyi yumuşaması için losyonu bekletme süre ortalama 1 – 2 saate çıkarılır. Kabukların yumuşayıp daha rahat dökülmesi için saçlarınızı biraz daha bastırarak yıkayabilirsiniz.

Yaklaşık 7 – 10 gün gibi bir sürede kabuklarınızın dökülmesi tavsiye edilmektedir. En fazla 15 gün sürer. Çünkü uzun süre o bölgelerde kabukların kalması iyileşmeyi olumsuz etkilyebilir.

2 YORUMLAR

  1. ben ekimimin 2. haftasındayım. hala yıkanırken kabuklar dökülüyo. ama uzun süre kalan kabuklar iyileşmeyi olumsuz etkiler demişsiniz. kabukları elimizle alalım mı , koparalım mı? bu sefer de köklere zarar vermez miyiz? bilemedim ya? stres oldum valla.

  2. bence elinle sakın koparma. dediğin gibi zarar verebilirsin köklere. ama en kısa zmanda doktoruna da görün. ekim sonrası aşamaları kişiden kişiye göre değişebiliyo sonuçta. belki senin için normal bişeydir. değilse de hemen müdehale ederler. geçmiş olsun

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.