FUE Saç Ekimi Yönteminde PRP Desteği

3
5551

FUE yönteminde PRP desteği, saç kaybı yaşayan ve saçlarını kaybetme noktasına gelmiş bireylerde en iyi sonuçları veren son derece gelişmiş yöntemlerden birisidir.

Uzmanla PRP yönteminin, saç dökülmesinden kurtulmakta tıbbın geldiği en yeni ve en iyi tedavi yöntemi olarak bilindiği ve uygulandığı açısından bilgi verdi.

PRP destekli FUE saç ekimi

Uzun zamandır yapılan bilimsel araştırmaların ve çalışmaların doku ve organ yenilenmesi için PRP ismi verilen ve bu sistem Amerikan Sağlık Dairesi onayını alarak tıp dünyasında bir çok alanda kullanılmaya başlamıştır. Bu hücrelerin en büyük kaynağı ise tedavi olacak kişilerin kendi kanıdır.

Saç nakli ve saç mezoterapisinde bu tekniğin kullanılması ilk kez 99 yılında Japon Dr. Takakura tarafından saç kaybı konusunda bilimsel bir araştırma ve çalışma olarak yayınlandı. Bu teknik 2004 yılında Dr. Uebel tarafından ilk defa saç ekimi operasyonunda uygulanmıştır.

PRP yöntemi saç nakli işleminin özelliklede FUE saç nakli yönteminin başarısını %15 ile %25 arasında arttırmaktadır. Ayrıca ekim yapılan alanda bulunan ve erkek tipi saç kaybının etkisiyle minyatürize olmuş cansız saç kökleri %80 – %90 oranında eski haline dönmektedir yani eski sağlığını alarak normal canlı haline dönmektedir.

Bu avantajları bir arada göz önünde bulundurulursa FUE ile yapılan saç ekimi eğer PRP yöntemi ile desteklenirse elde edilecek sonu normal FUE yöntemine göre %60 oranla daha iyi sonuç verecektir ve daha başarılı bir sonuç alınacaktır.

3 YORUMLAR

  1. Saç ekimi işleminde FUE yöntemi zaten en iyi sonucu verecen yöntemlerden birisi buna birde PRP tedavisi eklenirse saçların alacağı durumu tahmin bile edemiyorum arkadaşlar ben kesinlikle bu yöntemleri kullanacak saç ektireceğim sonucunu burada tekrar paylaşırım 2 ay sonra.

  2. Merhaba arkadaşlar yukarıda söylediğim gibi prp desteği ile fue saç ekimi yaptırdım ve saçlarım gerçekten çok iyi gelişti hepinize tavsiye edebilirim. Şuan hala gelişimi devam ediyor.

  3. Fue yöntemi zaten saç ekimi tekniklerinin arasında en iyi yöntem bence fue yöntemi ile birlikte bir de prp tedavisi boş yere masraf bende fue yöntemi ile aç ekimi yaptırdım ve güzel sonuç aldım yani demem şu ki doktorunuzu iyi seçerseniz zaten iyi sonuç alacaksınız daha fazla para harcamanın gereği yok diye düşünüyorum.

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.