PRP Saç Tedavisi

1
3079

PRP (Platelet Rich Plazma) ile saç dökülmesi uygulaması; saç dökülmesini durdurmak ve engellemek için zayıflamış, cansız ve güçsüz saç köklerinin canlandırılmasında kullanılan yöntemdir.

PRP Saç Tedavisinin uygulanma amacı; zayıf, cansız, güçsüz ve hatta tüy haline gelmeye başlamış saç telleriyle, ölmeye yüz tutan saç köklerini canlandırıp dirilterek saçların eski sağlığına kavuşmasına yardımcı olmaktadır.
Kişilerin kendi kanının özel bir işleme tabi tutularak, akyuvarların ve trombositlerin ayrılması sonucunda elde edilen plazma, saçsız veya seyrelmiş alan enjekte edilmektedir.

PRP Saç Tedavisi Nasıl Kullanılır
PRP saç tedavisi şu şekilde uygulanmaktadır. Hastanın kendi kanının alınmasından sonra (10 cc, bir kaşık kadar), 8 dakika boyunca 3000 devir/dakika Santrifüj (ayrıştırma) edilmektedir. Santrifüj sonucunda kırmızı kan hücrelerinden ayrışan plazma kısmı, Mezoterapi veya dolgu tekniği ile cilde uygulanmaktadır.

P.R.P uygulamasında elde edilen bu plazma yoğun trombosit (pıhtı hücreleri) ve lökositler (beyaz kan hücreleri) içermektedir. Aktive olmuş trombositler ve lökositler, büyüme faktörleri salgılamaktadır. Büyümü faktörleri ve kök hücrelerin yenilenmesini ve çoğalmasını PRP saç uygulaması tetikler. Buna bağlı olarak da ciddi bir yenilenme meydana gelmektedir.

PRP Saç Tedavisi 3 – 4 ay sürer çünkü genellikle ortalama olarak 15 günde bir en fazla 30 dakika uygulanmaktadır. Sonrasında ise her yıl bir kez uygulanması yeterli olacaktır. Bu tekniğin en önemli avantajı, özel plazmanın hastanın kendi kanından elde edilmesi ile alerji riskinin taşımaması ve bu riskin ortadan kalkmasıdır.

1 YORUM

  1. saç dökülmesi mağdurlarından biriyim. prp tedavisini duymuştum, ama tam olarak nasıl uygulandığını bilmiyordum. paylaşım ve anlatımınız için teşekkür ederim…

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.