Saç ekimi çizgisinin belirlenmesi

3
3001

Saç ekimi işleminin cerrahi bir ameliyat olduğunu ve dolayısıyla da uzman doktorlar ve uzman ekipler tarafından yapılması gerektiği hastalar tarafından bilinmelidir. Bu uygulamada tecrübesi olmayan biri tarafından bilinmesinin en önemli nedeni de saç çizgisinin doğada olmayan bir formda olmasıdır aslında. Çünkü, diyelim ki alın bölgesinin hareketli olan bölümüne bu işlem uygulanıp, bir de sıralı bir ekim yapılırsa bu göze batan bir saç ekim uygulaması olarak ortaya çıkar.

Saç ekim uygulamasında çizgi belirlenirken, öncelikle kişinin kaşlarını kaldırması istenir. Sonra buradaki hareketsiz alın bölgesi işaretlenir. Oluşan çizgi, genellikle hastanın 18 yaş civarı saç çizgisine denk gelmektedir. Saç ekimi yapılacak alanın büyüklüğüne bağlı olarak saç çizgisi geriye alınır. Genellikle bu çizginin en orta yani merkez noktasının kaşa uzaklığı 7 cm den fazla olmaması tercih edilmektedir. Ardından çizgiyi geriye alırken de yanlar derinleştirilir. Diğer yandan yapılacak ve dikkat edilmesi gerekenlerden biri de kökleri eşit bir şekilde dağıtmamaktır ki bu doğal olmayan bir görüntülü yaratır alanda. Bu işlemlerin ardından ikinci seansta tepe alanı daha da sıklaştırılır. Bununla birlikte ön kısımda şakaklardaki açık bırakılmış alan, gerektiği şekilde kapatılmaya çalışılmaktadır bu şekilde.

Saç ekim uygulamasında, saç çizgisi belirlenirken şakaktaki en derin alan, öncelikle şakağın yan yüzü ile alın kemiği arasında bulunan çizgiden yararlanılmaktadır. Bu sebeple bir de en derin alanın yanlış ayarlanması, burada doğal görüntüden uzaklaşmaya neden olmaktadır. Çünkü bu işlemde saç köklerinin ekilirken sıralı bir saç ekimi yapılmaması gerekmektedir. Bunun yanında köklerin yan yana ve çok düzenli bir şekilde ekilmemesi gerekmektedir. Bunun tam aksine kökleri ekildiğinde, oluşturulacak düzensizliğin yanı sıra, özellikle ön çizgide bir düzensizlik yaratılması gerekmektedir.

Saç ekimi uygulamasında en önemli işlemlerden biri alın çizgisini belirlemektir. Saç ekimine başlamadan önce alın çizgisi belirlenerek çizilmelidir. Çünkü saç ekiminin kalitesini gösteren değerlerden biridir alın çizgisi.

3 YORUMLAR

  1. hocam merhabalar. ben 30 yaşındayım ama açıklığım çok. etrafımda ekim yaptıranlar var ancak sizinde anlattığınız gibi ön tarafları çok kötü. çim adam diyolar ya onun gibi olmuş. ben de öle olcam diye korkuyorum bi türlü yaptıramıyorum. görüşmeye gittiğimizde doktorun önceki ekimlerine bakarak bunu anlayabilirmiyiz. bana bi tavsiye verin lütfen. çok kararsızım…

  2. merhabalar ben bir berberde çalışıyorum yani işimiz saç. bazen ekim yaptırmış kişiler geliyor. ve gerçekten saç çizgisi dediğiniz o ön kısımı kalemle çizilmiş gibi. dümdüz. karşıdan bakıldığında çok çirkin duruyor. belki diğer yerler yani ekimden memnunlar ama karşıdan bakınca anlaşılıyor ve kötü duruyoır. ben ekim yaptırmak isteyenlere dikkatli olmalarını öneriyorum sadece. iyi araştırın. fotograf isteyin. komik görünmek için paranızdan , zamanınızdan olmayın. iyi günler.

  3. evet ya ön taraf çok önemli. çünkü size bakan yüzünüze bakan ilk saçınızın önünü görüyo. çizgi de çok önemli. benim arkadaşım ekim yaptırırken çizgisini daha aşağı istedi ama doktor yapmadı. sonraki yaşları da hesaba katıyolar galiba. ama şimdi çok memnun.

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.