Saç ekiminde bilgisayar destekli saç analizi

0
1197

Saç ekiminde bilgisayar destekli saç analizi

Saç ekimi işleminin sağlıklı bir şekilde yapılması için muayene sırasında bilgisayar destekli saç analizi işleminin yapılması gerekir.

Bu analizle saçın dökülme tipi, saçın yoğunluğu, sonraki yıllarda dökülme oranı, telojen, katagen (dinlenen) ve anajen (büyüyen) saç kökü oranlarının ayrıntılı olarak hesaplaması yapılır.

BİLGİSAYAR DESTEKLİ SAÇ ANALİZİNİN FAYDASI

Bilgisayarlı destekli saç analizi saçla ilgili gerekli algoritmalara ulaşılmasını sağlar. Bunlar arasında alopesi tanısı, bilgisayar grafikleri, bilgisayar destekli dökülme tanısı, saç analizi, ekilecek saçın bilgisayarlı tasarımı gibi destekler sunar.

Saç ekimi işleminde bu analizler sayesinde saçtaki dökülme oranına, saçın sağlığı hakkında bilgiye, donör bölgeden ne kadar saç kökü alınabileceğine, seyrelme ve dökülmenin olduğu bölgelerde ne kadar grefte ihtiyaç olduğuna, saç analizi ile saç telinin kalınlığına ve saç köklerindeki mevcut saç yoğunluğuna yapılan matematiksel hesaplamalarla karar verilir.

BİLGİSAYAR DESTEKLİ SAÇ ANALİZİ NASIL YAPILIYOR

Yine aynı şekilde saç dökülmesinin yoğun olarak yaşandığı tepe ve yan bölgelere ekilmesi gereken sağlıklı saç kökünün sayısı da yine bilgisayar destekli saç analizlerinin ardından belirlenir.

Ekilen her saç kökünden ortalama 1 ile 3 arasında saç teli çıkar. Bilgisayar destekli saç analizi sayesinde ekilen her saç kökünden ortalama kaç sağlıklı saç teli çıkacağı da önceden hesaplanabilir.

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.