Saç ekimine nasıl hazırlanmalıyız

3
2583

Cerrahi dönemde saç ekimi öncesinde estetik uzmanınız tarafından, nasıl bir hazırlık içerisinde bulunacağınız, neleri yemeniz ve içmeniz gerektiğini, sigara içimi ve almanız ya da kullanmamanız gereken veya bırakmanız gereken ilaçlar size detaylı biçimde anlatılarak aktarılır. Bu önerilere ayrıntılı bir şekilde dikkatle uyarsanız sonuçlar sizin için daha sevindirici ve olumlu sonuçlar olacaktır.

Eğer sigara içiyorsanız cerrahi girişimden en az bir – iki hafta önce bırakmanız gerekir zaten uzmanınızda bunu size tavsiye edecektir. Çünkü sigara, derideki kan dolaşımını azaltarak iyileşmenizi olumsuz yönde etkilemektedir.

Saç Ekimi Operasyonundan Önce Bilinmesi Gerekenler

Saç ekimi uygulamasından önce ASPİRİN kesinlikle kullanmayınız. Eğer kullandıysanız bu konu uzmanınızı/doktorunuzu uyarınız. Kullanmanızdan sonra on beş gün geçtiyse zaten etkilemeyecektir, aksi takdirde saç ekimi işleminizin süresi uzayacaktır.
Kullandığınız vitaminler varsa üç gün önce kesiniz. Aldığınız ilaçlar varsa kesinlikle uzmanınıza söyleyiniz, alerjileriniz varsa uzmanınıza iletmeniz ve uzmanınızın ona göre önlemler almasını kolaylaşacaktır.
Eğer bildiğiniz bir hastalığınız varsa veya kronik hastalığınız varsa ya da geçirdiğiniz hastalıklarınızı mutlaka uzmanınıza belirtiniz. Saç ekimi operasyonu öncesi gece rahat bir uyku uymanız yeterlidir.

3 YORUMLAR

  1. peki oldu da stresten falan ekimden bi gün önce sigara ie alkol aldık. bunun ne gibi bi zararı var? yani örnek veriyorum iyileşme sürecimi mi arttırır yoksa ekimim iptal mi olur?
    böyle birşey yaşayan var mı? ya da hocam siz yanıtlarsanız sevinirim. saygılar…

  2. ayhan bey merhabalar. ben uzman değilim ama başımdan geçenleri yazmak, bildiklerimi paylaşmak istedim sadece.ben de ekimimden bir gün önce stresten 1-2 bira içtim. sigara zaten içiyordum ama doktor söledikten sonra azaltmıştım son 2 haftada. neyse ertesi gün gittim ekime. bana dediklerine göre sigara ekim sonrası iyileşme sürecini etkiliyor. o yüzden içmesek daha iyi olur muş. ama alkol kanı sulandırdığı için ve ekim sırasında kanallar falan kanlı bir işlem olduğu için o kanamayı arttırma ihtimali varmış. yani tehlikeli bi olay. ekimimi herhangi bir aksiliğe karşı bir gün ertelediler. geç olsun da güç olmasın sonuçta. bunlar benim bildiklerim ama daha detaylı öğrenmek isterseniz sağlık danışmanları ya da doktorunuz size anlatacaktır. iyi günler dilerim. şimdiden geçmiş olsun.

  3. insan saçlarının değerini onları kaybettikten sonra kel olunca daha iyi anlıyor. oysaki bence saçsız bi hayat düşünülemez. keşke ilk başlarda saçlarma önem verseydim belki şimdi bunlara gerek kalmazdı. ben de kısa bir süre önce saç ekimi yaptırdım. ve şimdiye kadar olan zamandan gayet memnunum. umarım isteyen düşünen herkes bir an önce ekim yaptırır ve bu dertten kurtulur.

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.