FUE Saç Ekimi Avantajları

0
4704

FUE Saç Ekimi Avantajları; Bu yazımızda FUE yönteminin avantajlarından bahsedeceğiz. FUE saç ekimi yönteminde hem kafanın arka kısmı olan ense bölgesinden hem de vücudun diğer bölgelerinden kıl kökleri alınabilir. FUE yönteminde FUT yönteminin aksine vücudun kol, bacak, göğüs ve sırt gibi bölgelerinden de kıl kökü alınabilir bu da FUE yöntemi ile gerekli yoğunluğa ulaşılmasına olanak sağlar.

FUE yöntemi bir ameliyat değildir kıl kökleri 0.5 – 0.7 mm’lik ince uçlarla tek te alınmaktadır ve kafanın hiçbir bölgesinde kesme ve dikiş işlemi yapılmamaktadır. FUE yöntemi bir ameliyat olmadığı için bu tedaviye bağlı kanama olmaz sadece ekim esnasında batırılan ince iğnelerin değişinden çok minik kanamalar olabilir. Ortalama ekim süresince 30 – 40 mililitre kanama ancak olmaktadır.

FUE yöntemi ile saç ekimi yapılırken kafa derisi kesilmeden özel aletlerle küçük kanallar açılarak ekim yapıldığından damarlar kesilmez. Ve buna bağlı olarak ekilen saç köklerinde beslenme problemi oluşmaz.

FUE yönteminde alınan saç köklerinin %95’i ekilebilir. Alınan saç köklerinin canlı olanlarının %100’ü ekilmektedir canlı olarak alınmayan saç köklerinin yerine ise tekrar saç çıkmaktadır.

Fue

FUE yönteminde saç köklerine veya kıl köklerine hiçbir şekilde el ile temas edilmediği için dış etki görmemiş olur ve bekletilmeden ekildiği için beslenme problemi oluşmaz. Bu yöntemde ekilen köklerin %99’u çıkar.

FUE yönteminde bulunduğu bölgeden alınan kökler alım işleminden 5 – 15 dakika arasında ekilir. Oksijene son derece olan kökler bu sayede korunmuş olur.

FUE yöntemi yaygın bir şekilde hemen hemen bütün saç ekimi merkezlerin yapılmaktadır. FUT yöntemi ise neredeyse kullanılmaktadır.

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.