Kadınlarda Erkek Tipi Saç Dökülmesi

3
2637

Kadınlarda androgenetik alopesi erkeklere göre daha ileri yaşlarda başlar. Kadınlarda saç dökülmesi bölgesel olmaz tüm saçlı deriyi kapsayacak şekilde meydana gelir. Kafanın tamamında saç telleri incelir veya seyrekleşme meydana gelir. Kadınlarda erkeklere göre minyatirüzasyon daha seviyede meydana gelir. Bu nedenle kadınlarda tam saç dökülmesi nadir meydana gelir. Menopoz döneminden sonra ya da androjenlerin kanda belirgin şekilde yükseldiği durumlarda, erkeklerde olduğu gibi alın bölgesinde ve tepe bölgesinde açılmalar olur ve belirginleşir. Kadınlarda ön saç çizgisi genellikle korunmaktadır. Androgenetik alopesi erkeklerde hastalık olarak kabul görmemektedir. Fakat kadınlarda bu durum büyük bir strese ve psikoloji bozukluğuna neden olmaktadır. Saç dökülmesinin psikolojik etkisi yükse olan kadınlarda erkek tipi saç dökülmesi erkeklere oranla %70 – %80 daha fazla görülmektedir. Erkek tipi saç dökülmesi erkekler kabul görür şekilde görülürken bu durumun kadınlarda kabul görmesi çok daha zor bir ihtimaldir.

Kadınlarda saç dökülmesinin psikolojik etkisi erkeklere göre daha ağır geçer ve buna bağlı olarak saç dökülmesi daha da artar.

3 YORUMLAR

  1. Eşimin saçları dökülüyor ve psikolojisi sıfır ne yapmam gerekiyor arkadaşlar saç ekimi yaptırmasını istedim ama daha kötü sonuçlar almaktan korkuyor acaba ne yapmalıyım bana önerisi olan var mı?

  2. Kadınlar da erkek tipi saç dökülmesi nasıl gelişir hocam buna bir türlü aklım kanaat getirmedi daha açıklayıcı bilgi edinmek için birebir görüşme şansımız var mı. Bana bir adres verirseniz muayene hanenize gelmek isterim.

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.