Organik Saç Ekimi İle Ekilen Saçlar

0
1438

Saç Ekimi Teknikleri Nelerdir? Günümüzde saç ekimi konusunda iki teknik sıkça kullanılmaktadır. Bu yöntemlerden ilki FUT tekniğidir. Diğer teknik ise; FUE tekniğidir. FUE tekniği diye adlandırılan saç ekim yönteminde operasyonların sonunda herhangi bir şekilde iz kalmamaktadır. Ancak FUT tekniği ile yapılan operasyonlarda çok belirgin ve büyük olmasa da izler kalabilmektedir.

FUT yöntemi tamamen cerrahi bir işlemdir ve derinin kesilip diğer bir bölgeye nakledilmesi olarak bilinen bir tekniktir. FUT Tekniği Kesim Gerektiren Cerrahi Bir İşlemdir Kesim ve dikim işlemleri olduğu için FUT tekniğinde iz kalma olasılığı FUE tekniğine göre oldukça fazladır ve FUE yönteminde ise tekniğin uygulanması gereği herhangi bir iz kalmamaktadır.

FUE Tekniğinde Neden İz Kalmaz?

FUE tekniğinde temel olarak FUE motoru olarak adlandırılan bir cihazla bir milimetreden daha ince iğne uçları ile saç kökleri saçlı bölgeden alınır. Bu makine sayesinde greftlerin açıklıkları meydana gelir ve saçsız alana nakledilmesi oldukça kolay olur. İğne uçları oldukça ince olması sebebiyle ekim işlemi sonrasında ciltte herhangi bir iz ya da yaralanma gözlenmez.

Organik Saç Ekimi İle Ekilen Saçlar; Bunun esas sebebi ise; iğne uçlarının bir milimetreden daha ince olmaları ve cildin bu küçük delikleri kapatabilecek kapasitede olmasıdır. Yani fue saç ekimi tekniğiyle hiçbir şekilde iz kalmaz, ciltte yaralanmalar ve kesim dikim işlemlerine ait belirtiler bulunmaz.

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.