Saç ekimi

1
2178

FUE de hangi teknik kullanılıyor?

Greftin girebileceği çapta daha minik bir çapta kanal açıp hem de aynı anda açılırken, yani greft yerleştirilirken kanal açılma esnasında kanalın içine greft yerleştirildiği zaman greft kanalın içine hap olmuş anlamına geliyor. Bu ince bir ayrıntı gibi görünse de sonuçta bir çok şeye etki ediyor. İyileşmeyi eklier, saçların hangi yöne doğru çıkacağını bu teknikle belirlemiş oluyor. Uzmanların haftada en çok 1 ya da 2 saç ekim yapmaları gerekmektedir. Çünkü doktorun çok dikkatli çalışması gereken bir husus dur. Her hastanın bu özeni hissetmeleri ve her birinin bire bir yaşaması görmesi gereklidir. Yüz esteti operasyonunda bir göğüs estetiği operasyonunda bir liposakşın (yağ aldırma) operasyonunda gösterilen özenin, titizliğin saç ekimi işlemi içinde gösterilmesi gereklidir. Saç ekimi de birçok ameliyat gibi uzun süren bir işlemdir. Süre olarak bir gün iki gün değil dört gün harcarsınız ama beşinci günün sonunda elde edilen sonuç hem uzmanı hem de hastayı sevindirecek bir sonuç elde edersiniz.

Saç ekiminde iz kalıyor mu?

Bir sürü saç ekim merkezi vardır hala FUT yöntemini kullanırlar. Hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın iz kalması istenmez illaki. Uzmanlar hastanın kafasının arkasında iz kalmasın diye uğraşıyor ama bir de o kadar ince bir teknikle çalışılıyor ki bazen saçların ekildiği küçük küçük kanalların aralarında iz kalıyor mu? Baktığınızda görüntü önden hiç belli olmasın istenmektedir. Bu teknik bir husus. Olayın matematiği bellidir eğer yeteri kadar greft yoksa yapılacak bir şey yok hastanın beklentileri doğrultusunda hareket etmek gerekir. İkinci önemli husus ise tekniktir ve teknikte doktorların farklılığı şudur. FUE dediğimiz teknik tercih ediliyor ve kullanılıyor artık dünyanın pek çok ülkesindeki kliniklerinde de FUE kullanılıyor. FUE saç ekimi yöntemi neredeyse standart bir yöntem haline geldi. Ancak FUE yöntemi kullanılan her hasta iyi sonuçlar elde edecek diye bir şey yok. Sonucu belirleyen kullanılan saç ekimi tekniğidir. Saç alım tekniği kesinlikle önemlidir. İnce iğneler kullanarak kafanın arkasında iz bırakmamak adına iyileşmenin daha hızlı ve ince kökler almak için gereklidir. Bunun için çok daha mikro cerrahi ile çalışıla bilinir ama sonucu estetiği ciddi anlamda etkileyecek ve gerçekten belirleyecek şey saç ekim tekniğidir. Saç ekiminde uzmanların slit adını verdiği bisturi ve jiletle herhangi bir kanal açılmıyor deride hiçbir kesim yapılmıyor.

Lazerli Saç Ekim Tekniği Nedir?

Amaç daha üstün kozmetik sonuçlar elde etmek için karbondioksit lazer kullanılarak kanallar açılır. Ancak lazer ile çevrede termal (ısı) hasarın oluşması, işlemden sonra yara kabuklanmanın çok daha fazla olması, saçların daha geç çıkması ve ekilen bazı saçları kaybetme gibi sonuçlarla karşılaşıla bilinir.

Daha sonra erbium – karbondioksit kombinasyon lazeri kullanıldı. Yukarıda bahsedilen sorunlar azaltıldı.

Lazer uygulaması sadece büyük greftlere(köklere) uygun büyük boyutlu kanallar açılması için uygun görüldü.

Şu anki laze teknolojileri ile kanal açılması için lazer daha uygun bir seçenek olarak değerlendirilmemiştir ve rutin kullanıma girememiştir.

Saçlı Deri Mezoterapisi

Mezoterapi potansiyel olarak saç ekimine gerekliliği azaltan bir tedavi yöntemidir. Saç dökülmesi için uygulanan mezoterapi teknikleri mezoterapinin kendisinden getirilmiştir. Mezoplasti veya Mezohair gibi yaklaşımlar şeklinde adlandırılabilir. Bayanlarda erkeklerde yeniden saç gelişimi üzerine olumlu etkileri gözlermişlerdir ve olumlu sonuç alan çir çok hasta vardır.

Amaç hastalığın yerleştiği bölgeyle, tedavi uygulama alanının birbirine yaklaştırılmasıdır. Seçilen ilaç karışımları, bölgesel olarak küçük dozlarda iğneler ve özel tekniklere cilt içine verilir. Dermis ve Hipodermis, Mikrosirkülasyon yoluyla aktif maddenin ulaşması gereken yere doğru yavaşça salındığı rezervuar bölge heline gelmektedir. Haliyle bu bir bölgesel yerel tedavi yöntemi anlamına gelmektedir.

 

1 YORUM

  1. lazerle ekim yaptıran merkez var mı acaba? avanntajları dezavantajları nelerdir bunlarla ilgili görüşmek istiyorum. bir de bu teknikle yaptıranlar var mı? yorum yazabilirler mi acaba?

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.