Saç Ekimi Ameliyathane Ortamları

2
2533

Uygun ortamlarda yapılmayan saç ekimi operasyonları yasalarımız gereği bir suçtur. Saç ekimi ameliyatlarının hastane ortamlarında yapılması mecburidir.

Sağlık açısından saç ekim uygulamaları, ameliyathanesi olan hastane ya da saç ekimi merkezlerinde yapılması gerekmektedir.

Saç ekimi operasyonları ameliyathane ortamlarında yapılmadığı taktirde enfeksiyon kapma riskini oldukça yüksektir.

Saç ekimi işlemini sağlığınız açısından kaliteli ve steril saç ekim merkezlerinde yaptırmalısınız.

Saç ekimi yapılırken saç ekiminde uzmanlaşmış doktorların bulunması gerekmektedir.

  • Anestezi uzmanı.
  • Anestezi teknikeri.
  • Ameliyathane personeli ve hemşiresi.
  • Plastik cerrahi
  • Saç ekim uygulamasında deneyimli ve teknik elemanlar.

Saç ekimi uygulamasını gerçekleştiren doktor ve ekibin ekim işleminde deneyimli ve uzman olması gerekmektedir. Saç ekimi ameliyatında kullanılan materyallerin steril edilmiş olması ve gereklidir. Ayrıca saç ekimi operasyonunun gerçekleştirileceği ameliyathanenin de son derece steril olması gerekmektedir. Saç ekimi ameliyatları her ne kadar basit bir işlemmiş gibi görünse dahi enfeksiyon riski yüksek olan bir operasyondur. Sonuç olarak saç ekimi işleminde de lokal anestezi uygulanmaktadır. Saç ekimi yöntemleri arasında bilindik olan FUT yönteminde de cerrahi işlem uygulanır ve bu da saç ekimi operasyonlarında steril ortamların öneminin ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir.

2 YORUMLAR

  1. Saç ekimi yaptıracak isek illaki bunlara dikkat etmemiz gerekmektedir günümüzde daha ucuz paralarda maliyet çıkarmak için sağlını tehlikeye atan insanlar hala var mı ki hocam.

  2. Ben İzmir’de saç ekimi yaptırdım gayet güzel bir sonuç aldım arkadaşlar saç ekimi ameliyatları için çok uzağa gitmenizde gerekemez önce yakın çevreleri araştırmanızda fayda var.

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.