Saç ekimi öncesi yapılması gerekenler

4
3719

Saç ekimi öncesi yapılması gerekenler:

– Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsanız 7–10 günlük iyileşme sürecine ihtiyacınız olacak. Çalışma hayatı olan kişilere en az 7-10 günlük izin dönemlerinde bu saç ekimi operasyonunu yaptırmaları tavsiye edilir.
– Saç ekimi ameliyatından 10 gün öncesinde aspirin gibi kanı sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız bırakmalısınız.
– Depresyon ilaçları, ağrı kesiciler, E ve B vitaminler, bitkisel ürünler, ek besinler ve multivitaminleri operasyonunuzdan 7 gün önce bırakmalısınız. Depresyon ilaçlar kullanıyorsanız saç ekimin den 10 gün önce bırakmalısınız.
– Finasterid (Propecia, Prosvar vb.) ve minoxidil (rogaine, Regaine vb.) gibi saç destekleyici ilaçlar kullanıyorsanız saç ekimi ameliyatından 10 gün önce bırakmalısınız.
– Saç ekimi ameliyatından 3 gün önce alkol alımını bırakmalısınız.
– Sürekli kullandığınız ilaçlar varsa bunları uzmanınıza bildirmelisiniz.
– Saç ekimi ameliyatına kahvaltı yapıp gelmelisiniz.
– Saç ekimi ameliyatına gelirken saçınızı çok kısa kestirmeyiniz.
– Saç ekimi ameliyatına gelirken rahat giysiler giyinip, soyunduğunuzda kafanıza sürtünmeyecek şekilde kıyafetler tercih etmelisiniz. (Mont, gömlek, hırka vs.)
– Saç ekimi ameliyatından sonra kullanmak için arka kısmından ayarlanabilen, önü ekim alanına değmemesi için sert ve dik çıkan (kışlık) şapka alınız.
– Tepe bölgesi (Vertex) ekimi yaptıracaksanız rahat yatabilmeniz ve ekim yapılan bölgenin yastığa temas etmemesi için bir seyahat yastığı almalısınız.

4 YORUMLAR

    • sigara doku iyileşmesini geciktirdiği ve dokulardaki oksijeni azalttığı için gerek saç ekimi gerekse diğer cerrahi operasyonların hepsi için sakıncalıdır. Ancak olmazsa olmaz değildir. Dokunuzun hızlı iyileşmesi, greftlerin daha sağlıklı ve hizlı çıkması en önemlisi sizin sağlığınız için kullanmamanızda yarar var. Ancak bırakamıyorsanız en azından saç ekiminde 1 hafta önce ve sonrasında içmemeniz saç ekiminin başarısı için artı bir faktördür.

  1. evet ya. ben de ekime giderken tişört giymiştim. ekime girerken çıkarttım sonrasında da yanıma bişey almadığım için ameliyat gömleğiyle geri dönmek zorunda kaldım. önü fermuarlı bişey alın yanınıza. burda yazanları doktorlarıın sölediklerini dikkate alın yani. öncesinde ben de aman nolcak ya diyodum. ama hepsi gerekli şeyler.

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.