Saç Ekimi ve Prp Uygulaması nedir?

0
1232

Prp nedir?

Saç Ekimi ve Prp Uygulaması nedir?; Saça uygulanan PRP (Platelet Rich Plasma), kendi kanınızdaki materyallerin kullanılarak saçlı deri dokusunun ve içindeki saç köklerinin onarılması işlemidir. Kısa süre içerisinde, kolay uygulanabilen ve etkili sonuçlar veren bu yöntem, saç kaybında en iyi medikal tedavi yöntemlerden biri olarak gösterilmektedir.

PRP, saça nasıl etki ediyor?

PRP’de amaç, zengin materyalle saç kaybını durdurarak, sağlıklı saç döngüsünü kazandırmak ve saç tellerini güçlendirmektir. PRP, işlemde kişinin kendi kanı kullanıldığı için hiçbir alerji ve kanla bulaşan hastalık riski taşımaz. İyileşme süreci, içerik dolayısıyla çok kısadır. Uygulama bölgesinde doku gelişimi başlar, hasar görmüş zayıf saç folikülleri onarılır ve yeni, güçlü saç kılı üremeye başlar.

PRP Tedavi Tekniği

PRP yani, Platelet Rich Plasma tedavi tekniği cilt yenileme, kırışıklık, yara ve sivilce izleri tedavisinde uygulanan bir yöntemdir. Kök hücre prensibini esas alan PRP tedavi tekniğinde ilk olarak uygulanan işlem kişiden elde edilen kanın santrifüjden geçirilmesidir. Santrifüj uygulaması ile kırmızı kandan plazmalar ayrıştırılır. Bu plazmalar mezoterapi ve dolgu tekniği ile kişinin cildinde hayata geçirilir. Bu işlem ile cilde uygulanan plazmalar, kök hücrelerinin göçünü ve çoğalmasını sağlayan büyüme etkeninin salgılanmasında görev alır.

PRP tedavi yönteminde kişinin bizzat kendi kanından alınan spesifik bir plazmanın uygulanması, tedavisi hayata geçirilen kişiye kan aracılığı ile geçebilecek olan hastalık ve alerji riskini ortadan kaldırır. Yapılan işlem acısızdır ve sonrasında herhangi bir iz kalmaz. Bu da PRP tedavi tekniğini, diğer yöntemlere göre avantajlı kılmaktadır.

Yapılan çalışmalar neticesinde saç, yüz, boyun ve dekolte bölgelerinde de gerçekleştirilebilen PRP tedavi yönteminin diğer özellikleri de aşağıda sayılanlar gibidir:

Hastaya uygulanması oldukça pratiktir ve güvenlidir.
PRP tedavi tekniğinin neticeleri uzun vadelidir.
Tekrar canlandırıcı ve yapıcı etkilere sahiptir.
Yeni kolajen meydana getirmesinin dışında derinin bütün yaşamsal fonksiyonlarını destekler.
Deriyi doldurarak yeniden gençleştirir. Bu sayede de kırışıklıkların ve çizgilerin ortadan kaldırılmasında görev alır.

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.