Saç Ekiminde Greftlerin Ayrıştırılmasının Önemi

2
2670

Saç ekimi operasyonlarında ekim işleminin yapılması en önemli faktörlerden birisidir. Bu aşamada alınan saç kökleri ikinci aşamada açılan kanallara nakledilir. Bu işlem lokal anestezi altında yapıldığı için kesinlikle ağrı olmaz. Greftler ekim işleminden önce alındığı için steril ortamlarda besleyici bir sıvının içinde durdurulur. Alınan bu greftlerin 1’li, 2’li, 3’lü ve 4’lü olarak köklere ayrıştırılması önemlidir nedeni ise ekim yapılacak bölgenin her kısmına her tip greft yerleştirilemez.

Yapılan saç ekimi ameliyatının doğal olması için en önemli bölge olan ön saç çizgisine 1’li greftlerin ekilmesi, arka kısımlarda 2’li, 3’lü ve 4’lü greftlerin daha çok olması nedeniyle buralara daha az sayıda kanal açarak daha fazla greftlerin ekilmesi bu durumlar için büyük önem taşımaktadır.

Saç ekimi uygulaması, genellikle bir doktor ve 3 teknik eleman tarafından yapılmaktadır. Özellikle önce saç çizgisi yani alın bölgesine kanallar daha küçük açılır ve alın bölgesine ekilen greftler 1’li olduğu için daha özenle ekim yapılmalıdır. Ekim işlemini gerçekleştiren doktor veya teknik elemanların alanların da uzman olması gerekmektedir ve tek seferde saç köklerini kanallara yerleştirmelidirler ki bu durum son dere önemlidir. Greftlerin özel sıvının içinden alınmasından itibaren kurumaması ve oynanmamadan hemen ekilmesi gereklidir yani bu işlemin hızlı bir şekilde yapılması gerekmektedir. Alınan köklerin ekilmesi de kök alımı kadar zaman alır. Ekim işlemi genellikle uzman doktor ve teknik ekip tarafından yapıldığı için daha kısa zamanda sonuçlanmaktadır. Buna bağlı olarak ekim sırasında ekim yaptıran birey rahatlamış olur.

2 YORUMLAR

  1. Merhabalar hocam ben saç ekimi yaptırmak istiyorum ancak bildiğim kadarıyla FUE yönteminde saç kökü ayrıştırma olayı yok bunun için en mantıklı yöntem olarak bunu seçebilir miyim?

  2. Bende saç ekimi yaptırdım ancak saç kökü ayrıştırması gibi bir şey göremedim biliyorsunuz ki saç ekimi ameliyatı lokal anestezi altında yapılmakta yani bu işlemi görmem gerekirdi acaba Nesim beyin dediği gibi FUE yöntemi ile saç ekimi mi yapıldı bana bu yüzden mi saç kökü ayrıştırması işlemini göremedim.

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.