Saç Ekimini Kimler Yaptırır

0
3952

Saç Ekimini Kimler Yaptırır; Son zamanlarda saç dökülmesinden şikayetçi olan hastalar bu durumu değiştirmek adına saç ekimi yaptırmaktadırlar.

Hem kadınlarda hem erkeklerde görülen saç dökülmesi ve kellik çağımızın en büyük sorunlarından. Saç dökülmesi genel olarak her 3 kişiden 1inde görülen bir hastalık olarak karşımıza çıkmaktadır. Saç bireylerin en büyük aksesuarlarından biridir yokluğunda kişilerde özgüven eksikliği problemi yaratabilir. Saç dökülmesinin başlıca sebepleri; genetik faktör, eksik protein içerikli beslenme, tiroit kaynaklı hastalıklar, demir eksikliği, mantar hastalıklarıdır. Günde 50-100 tel arası saç dökülmesi olağan kabul edilmektedir. Saç ekimi, kafanızın arkasından alınan saç köklerinin saç kaybı yaşadığınız alanlara nakledilmesi işlemidir.

Saç Ekimi İçin Uygun Yaş

Bireylerin 18 yaşını geçmesi durumunda saç ektirme işlemi uygulayabilirler. Reşit olan her hastanın tercih edebileceği bu operasyonda hastalar istedikleri estetik görünüme kolayca ve hızlıca kavuşabilmektedirler.

Saç Ekiminde Doktor

Saç ekimi konusunda iyi bir cerraha başvurmanız çok önemlidir. Güvendiğiniz ve bildiğiniz bir cerraha gittiğiniz zaman ameliyat öncesinde ve ameliyat sırasında kendinizi daha rahat hissedersiniz. Ayrıca iyi bir klinik seçmek iyi bir cerrah seçmek kadar önemlidir.

Saç Ekimi için Uygun Adaylar

Her cerrahi operasyonda olduğu gibi saç ekiminde de operasyon geçirecek kişi önce doktoru ile operasyon hakkında görüşmelidir. Doktoru ile görüşen hastalar bazı testlere girmektedir. Doktorların test değerlendirmeleri sonucunda testleri olumlu çıkan ve ameliyat olmasında herhangi bir sıkıntı olmayan hastalar doktorları ile tekrar görüşerek ameliyat hakkında bilgi almalı ve ameliyat planlaması yapmalıdırlar.

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.