Saç Grefti nedir – Greft başına saç ekim fiyatları ne kadardır

2
11987

Greft: Verici (Donör) bölgeden saç alınarak saç dökülen bölgeye nakil etmek için hazırlanan saç foliküllerine Greft denir. Kısaca saç kökü de diyebiliriz. Greflerin şekilleri ve boyları birbirinden farklı olabilir. Daire şekilli greftler neredeyse 10 – 15 saç teli içerir. Daha küçük greftler de vardır onlar ise 2 ila 4 saç teli içermektedir. Şekillendirmek istenilen saç derisine şeritler halinde yerleştirilen slit greftler ise hemen hemen 10 saç teli içerir. Uzun ince greftlere strip greft denir. Yaklaşık 30 – 40 saç teli içermektedir. Greftdeki her bir saç foliküllerinin sayısı kullanılmakta olan saç ekim yöntemine göre farklıdır. Greftlerin her biri tek bir saç folikülü de içerebileceği gibi tek bir foliküler ünite birden fazla foliküler ünite veya 20 ve hatta daha fazla folikül de içerebilirler.

Saç ekim merkezleri greft başına fiyat/ücret talep etmektedirler. Gelelim greft sayıları ne zaman belirlenir? Greft sayısı hastaları saç açıklığı görüldükten sonra kesinlik kazandırılarak belirlenir. Her bir greft başına ücretlendirme 500 – 1000 grefte kadar uygulanan saç ekimlerinde 1 greft yaklaşık 2 Euro dur. Saç ekimlerinin büyümesi ile birlikte 1000 – 2500 grefte kadar ücretleri 1,5 Euro’ya kadar düşmektedir.

2 YORUMLAR

  1. ben greftlerin bu kadar saç teli içerdiklerini bilmiyordum ya. birli, ikili , üçlü diye anlatıyolar hep. hatta teklileri öne ekiyoruz diyolar. bu doğallık için çok önemliymiş. siz 10-15 hatta 40 diyosunuz. iyiymiş gerçekten.

  2. merhaba. ben 34 yaşındayım. ve dökülmeler yer yer başladı. Bir kaç yıla kadar daha fazla açılacak ve ekime ihtiyacım olacak. Fakat bazı insanları görüüyorum saçsız halleri saçlı hallerinden daha karizmatik, güzel duruyor. doğal halleri daha iyi duruyo yani bazen ektirmesem mi diye düşünüyorum. daha zamanım var gerçi ama kaararsızım.

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.