Saç Ekiminde Prp Uygulaması

0
1103

Saç ekimi uygulamasında birçok teknik kullanılmakla beraber teknolojinin ve bilimin ilerlemesiyle de her geçen gün yeni bir uygulama karşımızı çıkmaktadır.

Saç ekimi uygulamasında karşımıza çıkan bu yeni uygulamalardan birisi de PRP tekniği ile saç ekimi yapılmasıdır. Peki PRP ile saç ekimi uygulaması nedir ve nasıl uygulanır, avantajları ve dezavantajları nelerdir?

PRP saç ekimi uygulamasının esas amacı saçı dökülmeye meyilli ya da saçı dökülmekte olan, saç kökleri güçsüz ve zayıf kişilerin saç dökülmesini önlemek amacıyla yapılır ve yeni ekilen saçların da ekilen bölgeden daha güçlü tutmasını saç ekiminin başarısı %85, %95 lere çıkartmayı amaçlamak için yapılan bir uygulamadır.

PRP saç ekimi uygulaması için kişinin kendi kanından yaklaşık olarak 40 cc kadar bir kan alınır ve santrifüş yapılır. Böylece kanın kırmızı kısmı ile beyaz kısmı ayrılır ve asıl hücre yenilenmesini sağlayan beyaz kısım saç ekimi esnasında kullanılır. Saç ekimi işlemi kişinin ihtiyacı olan kısma uygulandıktan sonra buraya ekilen saçların daha sağlam tutması ve daha hızlı sonuç alınması için yeni ekilen kıl köklerinin dibine bir enjektör yardımıyla bu beyaz sıvı yani PRP dediğimiz sıvı enjekte edilir.

Prp’de Uygulama

Böylece saç ekiminde PRP uygulaması yapılmış olur. PRP uygulamalı saç ekimi kişide bir seans için yeterli olmakla beraber kimi zaman ihtiyaç duyulduğu takdirde bu seans sayısı ikiye çıkarılabilmektedir.

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.