Saç ekimi sonrası bakım

5
7146

Saç ekimi yapılmış ya da yapılmamış olsun, saçlar için en önemli kaynak besinlerdir.
Bütün canlı metabolizmalarda olduğu gibi saç tellerinde de büyüme ve gelişmesi için kaçınılmaz ön koşul kayıtsız şartsız beslenmedir. Saçı beslemek için cildin üzerinde görülen kısım olan teller ve cildin alt kısmında kalan kökler saç folikülünden yararlanmaktadır. Saç telleri için birer depo olan saç foliküllerinin ne kadar yoğun olup olmadığını belirleyen öncelikli neden ise kalıtımsal özelliklerdir. Kalıtımsal özellikleri dışında dikkat edilmesi gereken en önemli faktör ise beslenmedir.
Bu temel açıklamalardan sonra saç ekim işlemi yapılmış hastanın saç bakımı ya da saç derisinin bakımı ve sonrasından yapılacaklarla ilgili hekimin söylediklerini harfiyen adım adım takip etmelisi gerekmektedir.
Yapılmış olan ameliyat işleminin büyüklüğüne ve karmaşıklığına göre hissettiklerinizin değişecek olması ile birlikte, genellikle ağrı hissetmezsiniz. Sancı oluşumlarını engellemek için kişilere ağrı tedavisi protokolü verilmektedir. Yapmaktan kaçınmanız gereken birkaç şey vardır. Örneğin; stresli durumlardan ve ağır spor yapmaktan kaçınmak.
Saç ekimi tepe bölgesinde veya saç ön bölgesinde yapılsa bile 4 – 5 gün gibi bir süre boyun yastığının kullanılması, 2 – 3 yastıkla sırtüstü yatmak ve o bölgelere karşı hassas olmak önerilir.
Saç ekilen bölge dâhil saçların yıkanabilmesi için saç ekiminden sonra en az 48 saat geçmelidir.
Saçlar saç ekimine özel şampuanla yıkanmadan önce saçın yıkanabilmesi için bakım losyonu gerekir daha sonra saç ekimine özel şampuanla yıkanabilir.
İlk üç gün saç ekimi yapılan alana özellikle darbe gelmemelidir. İlerleyen dönemlerde de aynı özen titizlik gösterilmelidir.
İlk on beş gün dışarı çıkılırken güneşten korunmak için şapka kullanılmalıdır. Havuza veya denize girerken başınızı sokmayacak saçınızı ıslatmayacak şekilde girmelisiniz.

5 YORUMLAR

  1. merhabalar ben 1 ay önce saç ekimi yaptırdım. saç ekimi sonrası bakımımı yaptım. herhangi bir sorun olmadı. ancak şimdi tatile gidiyorum ve gittiğim yer sıcak bir bölge. hala sıcaktan korumama gerek varm mı? güeşe çıkarken dikkat etmem gerekiyor mu? denize girebilir miyim?

    • erkin bey süre açısından bir sorun yok, eğer tamamen iyileşme gerçekleştiyse denize girebilirsiniz. Ama sizi endişelendiren bir durum söz konusuysa saç ekiminizi yapan doktorla görüşmenizi tavsiye ederim.

  2. merhabalar. ben 2 hafta önce saçımı ektirdim. yıkamalarımı nların önerdiği şampuanla yaptım ve yıkamalarım bitti. şimdi kendi şampuanıma mı döneyim. yoksa o şampuana mı devam edeyim. hangisi daha iyi olur acaba?

  3. hocam saygılar. ben yaklaşık 4 ay önce saç ekimi yaptırdım ve şimdi de askerdeyim. ekimle ilgili herhangi bir sorunum yok. ancak dün ekilen gölgeye bir darbe aldım. bu ekilen köklere zarar vermiş olabilir mi? hafif de bi şişlik var. cevaplarsanız çok sevinirim. saygılarımla…

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.